image

Teambuilding aktiviteter

Når du først har besluttet dig for at dine medarbejdere skal på teambuilding kursus, vil du hurtigt finde ud af hvor mange forskellige muligheder der er. Derfor er er det også vigtigt for dig at alliere dig med en professionel samarbejdspartner, som ved at spørge ind til dine behov, kan komme med forskellige forslag til hvad din teambuilding skal indeholde.

Hvis du selv ønsker at lave forarbejdet, vil der her komme en række forskellige aktiviteter som kan bruges til teambuilding.

Madlavning: Noget af det hotte lige nu inden for teambuilding er madlavning i hold. Man skal arbejde sammen ud fra en given tidshorisont og derved lave den perfekte middag. Nogle vil nok sige det er let, men hvis man hele vejen igennem har nogle forskellige små konkurrencer, hemmeligheder osv. Skal man være god til at arbejde sammen. Når man snakker mad, kan der jo meget let gå noget galt, kartoflerne skal for eksempel ikke have ret mange minutter ekstra, før de bliver ødelagte.

Overlevelsestur: Dette er en meget brugt teambuilding aktivitet, specielt når man snakker mellemledere og opad i organisationer. Der er mange forskellige former for overlevelsesture og her er det meget vigtigt at du har en professionel sparringspartner, der ved hvad det handler om og ved hvordan man gennemfører en teambuilding aktivitet som denne.

Gruppearbejdsopgaver: Der findes mange forskellige former for gruppearbejde, der kan udformes som teambuilding aktiviteter. Blandt andet kan nævnes O-Løb med walkie talkies, hvor det ene hold guider det andet via et kort de har fået udleveret. De ofte herskende elementer i teambuilding på gruppeniveau er kommunikation, respekt, ansvar og forskellighed. Når man formår at få disse punkter inddraget i teambuilding på gruppeniveau med en professionel sparringspartner, så vil du have en helt flok af aktiviteter, som vil blive en gevinst for virksomheden på lang sigt.

Sportsaktiviteter: Dette er også ofte meget brugt til den aktive form for teambuilding, hvor man dyster i forskellige konkurrencer, dette kan både bruges for at styrke kommunikationen på arbejdspladsen, vise hvem der er de største konkurrencemennesker og lade medarbejderne bruge kroppen.
Eksempler kan være kanostafet, O-løb, natløb i hold, rapelling for hold, svømning på forhindringsbane osv. Mulighederne er virkelig mange og det kan bruges i både stort og lille omfang.

Mindgames: Her er det ofte samarbejdsevnerne ud i logisk tænkning man skal bruge. Når man bruger mindgames skal man ofte have et godt formål med dem og lad det gerne være i grupper, hvor man er sikker på at alle melder ind med deres kompetencer. Igen er det meget vigtigt at have en professionel sparringspartner som kan sætte nogle rigtig god mindgames op til dit team, hvor der virkelig kan blive udfordret i logisk tænkning.

Hvis du vil have mest muligt ud af din teambuilding, er det vigtigt du engagerer en professionel sparringspartner der kan sammensætte den helt rigtige teambuilding, efter de behov din virksomhed eller arbejdsplads har. Dette vil helt sikkert også betyde bedre resultater efterfølgende når oplevelsen er fordøjet og man skal arbejde videre med det på arbejdspladsen eller i virksomheden.