image

Hvorfor Teambuilding?

Teambuilding kan foregå på flere måder og der kan også være flere formål med valget af teambuilding. Når man vælger at bruge teambuilding, skal man forud for valget gerne have bestemt sig for hvad formålet med teambuildingen skal være. Skal det være en social ryste sammen tur, en højere forståelse for virksomhedens mål, visioner eller noget helt tredje.

Hvorfor er det vigtigt at finde ud af hvad formålet med din teambuilding skal være?

Det giver en bedre forståelse hos medarbejderen, der skal på teambuilding kursus, du vil have medarbejdere der er mere engagerede. Det betyder også at du har lettere ved at udstikke succeskriterier for dagen og kan derfor i samarbejde med din professionelle sparringspartner udarbejde en handlingsplan, der vil fungere rigtig godt, når teambuildingen skal foregå.

Hvis formålet med din teambuilding er af et mere social aspekt, er det øvelser af mere blød værdi, der ofte kan have god værdi. Her menes aktiviteter som har en høj social værdi i et team, hvor der er tid til masser af smil og glade stunder.

Hvis formålet er udvikling af de forskellige kompetencer i dit team, skal der straks arbejdes mere individuelt med medarbejderne i dit team, samtidig med der skal laves teamøvelser som viser de forskellige kompetencer dine medarbejdere indeholder. Her er det vigtigt man formår at udvikle de forskellige medarbejderes styrker og svage sider, som jo sagtens kan være et formål med en god teambuilding.

Man kan også sagtens lave blandinger af teambuilding, hvor det både er det sociale og det udviklingsmæssige af dit team, som er i højsædet. Her kan formålet den første dag være rigtig gode samarbejdsaktiviteter og den efterfølgende dag, aktiviteter af en mere social karakter.

Når man har fundet ud af hvad formålet med ens teambuilding skal være, kan man begynde at finde aktiviteter og øvelser der passer ind i formålet med teambuildingen. Her skal man igen finde ud af hvad formålet med ens forskellige øvelser skal være under teambuildingen. Skal det være at styrke samarbejdet i teamet, skal der udvikles nye kompetencer hos dine medarbejdere eller skal der arbejdes for at styrke de sider man ikke har arbejdet ret meget med endnu.

En helt anden form for teambuilding er jo overlevelsesturen, hvor man her på en hårdere måde, finder ud af hvad de helt reelle styrker og svagheder er hos dine medarbejdere. Oftest ser man at medarbejderen bliver brudt stille og rolig ned, for så siden at blive genopbygget og derved skabe forstærkede og nye ressourcer som medarbejderen måske ikke vidste de var i besiddelse af. Denne form for teambuilding finder man ofte først fra mellemlederniveau og opad, da man her ofte arbejder med stressrelaterede ting og presser medarbejderne mere.

Formålet med din teambuilding kan være mange forskellige ting, mulighederne er lige så mange, så forbered dig godt, find ud af hvad formålet skal være. Hvis du gør dette, vil du få en meget effektiv teambuilding, der gør dit team stærkere og styrker sammenholdet på arbejdspladsen.